RAZBIJAČI KAMENCA

U sljedećem tekstu prvo slijedi opis i rad uređaja a nakon toga su modeli i karakteristike za kućnu i industrijsku uporabu sa opisom i cijenom proizvoda.

Triomat – elektrostatički tretman impulsa za vodovodne cijevi
Voda je jedan od najkontroliranijih resursa. Ipak, postoje relativno visoke vrijednosti tolerancije za vapno, koje ugrožavaju i uništavaju tehničku opremu.
Voda za piće ima izuzetno nizak sadržaj kalcija u usporedbi s mineralnom vodom, iako je to dovoljno da uzrokuje probleme. U stambenim zgradama postoje različiti sustavi za uklanjanje i sprječavanje naslaga kamenca.
Dodavanjem kemikalija moguće je obraditi i filtrirati vapno, što može dovesti do visokih troškova održavanja. Pored takvih sustava postoje i fizikalni tretmani vode, čija je funkcija do danas kontroverzna. Tretmani za vodu ove vrste su kameni kristali s objašnjenjem da bi na vodu djelovali, ako bi bili montirani na vanjskoj površini cijevi.
Naše vjerovanje ne ide tako daleko. Uvjereni smo da je idealan sustav za pročišćavanje elektronički-fizikalni . Proveli smo mnoge interne testove koji su potvrdili ovo vjerovanje. Na temelju tih rezultata razvili smo novi uređaj.


Otapanje vodenog kamenca može biti skupo
Elementi za grijanje troše više energije jer se toplina može prenositi samo kroz sloj vapna. U sljedećoj tablici objašnjene su poveznice.

Struktura vode
Voda se razlikuje od drugih molekula, posebice po tome što molekule vode nisu neutralne, već su polarizirane. Molekule vode se također nazivaju dipoli.

U navedenoj slici je prikaz molekule kalcijevog hidrogenkarbonata sa pohranjenim molekulama vode. Kao i kalcijev karbonat, tako i kristali imaju tendenciju da apsorbiraju vodu. Slikovno se može zamisliti da su molekule vode pohranjene u kristalu. Takav kristal ima različite oblike, ali je čvrst i stabilan, samo se položaj spremnika za vodu mijenja.

Elektrostatičko polje
Triomat uređaj stvara elektrostatičko polje. Spontano utječu kroz prolazak ili u kristalnu skupinu raspoložive molekule vode, koje također imaju molekularnu polarizaciju, kako bi se promijenila molekularna struktura.
U vodi, a možda i u kristalima, poremećena je postojeća ravnoteža kalcijevog karbonata (soda), ugljičnog dioksida, ugljične kiseline i kalcijevog hidrogenkarbonata (kalcijev bikarbonat) te ugljična kiselina može izaći. Navedeno prikazuje postojeću ravnotežu u kemijskoj jednadžbi:

Kalcijev karbonat izlazi iz poremećene ravnoteže i to u amorfnoj (bezobličnoj) strukturi koja je topljiva u vodi i koja se ispire iz sustava.
Oslobođena ugljična kiselina ponovno reagira sa zrelim vapnom i ponovno stvara gore spomenutu ravnotežu. Međutim, to je neodrživo zbog preostalih malih količina ugljičnog dioksida. Karbonat se ponovno ispire.
Nemamo komponente koje na magičan način uklanjaju molekule, to jednostavno nije moguće.
Još nešto za tehnologiju
Za razliku od drugih proizvođača koji imaju slične sustave, mi generiramo impulse od 48 volta te u našim industrijskim uređajima više od 100 volti. Gotovo svi naši uređaji mogu prepoznati protok vode i na taj način automatski prebaciti između impulsa i normalnih funkcija.
Upotrebom najmanje 3 rezonantne zavojnice postižemo čak i s našim najmanjim uređajem vrlo široko aktivno polje na vodovodnim cijevima.
Triomatski sklopovi
U uređajima s 4 aktivne uloge ne koristimo samo brzi puls kojim dolazi do uspona niske frekvencije na maksimalnu frekvenciju i natrag, već i istovremeno svakim pulsom skeniramo signal iz jedne u drugu ulogu – postupak koji je vrlo neobičan i vrlo učinkovit.
Posebnost kod naših većih uređaja je da plava pozadina s bijelim tekstom točno opisuje odgovarajući radni status, prilagođava se korisnicima i usluga se vrši s 2 ili 3 tipke. Čim se spremi program, zadržava se čak i nakon nestanka struje.

Što činimo drugačije?
Takve uređaje proizvodimo od 1992. godine, te smo stekli znanje i iskustvo za to vrijeme. Današnjom mikroprocesorskom tehnologijom moguće je generirati mnogo intenzivnije aktivne impulse.
Mi ne samo da mijenjamo frekvencijski odziv signala, već i virtualno idemo svojim impulsom na cijelu omotanu cijev.
Triomat 300 ENG
Također znamo koliko je važno da uređaji ne rade stalno. Zbog toga se naš sustav automatski isključuje u redovitim intervalima. To se kod našeg Triomata 300 vrši programiranjem.
Za veće modele izračunava se intervalno vrijeme koje ovisi o protoku, jer ovi modeli prepoznaju protok vode i na taj način mogu optimalno prilagoditi radne intervale. Svi uređaji generiraju 48-voltne impulse koji generiraju jednako jako polje. Čim se program spremi, zadržava se čak i nakon nestanka napajanja i uređaj se ponovno pokreće sa spremljenim programom.

Uvijek informiran
Naši uređaji, koji počinju s Triomatom 300, imaju jasnu tekstualnu najavu u kojoj je objašnjen odgovarajući radni program, uključujući i preostalo vrijeme rada određenog programa.
Programiranje se provodi u jednostavnom, razumljivom dijalogu sa tastaturom izbornika i ulaza.
Uređaji koji započinju s Triomatom 400 imaju i nadzor temperature koji pravovremeno upozorava na rizik od smrzavanja i tako pomaže u sprječavanju smrzavanja cijevi. U tom slučaju uređaj emitira zvučni signal i na zaslonu izvještava jasnim tekstom.
Počevši od Triomata 400 radimo i sa senzorom protoka koji otkriva uklanja li vodu iz sustava i na taj način kontrolira impuls između ciklusa i normalnog rada. Protok vode također je prikazan na zaslonu. Kako se ne bi energiju nepotrebno trošilo, zaslon se na svim uređajima Triomata isključuje nakon 5 minuta ako se ne unese Tastenangaben. Zaslon se ponovo uključuje pritiskom na jedan od gumba.

Prilagodljiva programska tehnologija
Jedini smo proizvođač takvih sustava koji istovremeno prate protok vode i na taj način određuju kako se mijenja interval između impulsa i normalnog rada.
U tom pogledu je vrlo važno, zato što nam omogućava fazu mirovanja u kojoj se voda ne tretira elektrostatički i omogućava normalno taloženje.
Kao već opisano, potrebne su nam takve naslage ugljičnog dioksida. Ako uređaj radi neprekidno, to znači sa podešenim vremenom, on ne može odrediti optimalni odnos između trajanja tretmana (pulsni način rada) i faze mirovanja (normalan način rada).
Protok vode mijenja zadanu programsku strukturu. Ta se dinamička prilagodba naziva prilagodljiva kontrola. Bilježi se te mikroprocesor postavlja odgovarajući radni parametar za uređaj. Optimalni radni parametar postiže se bez ručne intervencije.

Savjeti za montažu
Najčešće postavljeno pitanje odnosi se na ugradnju uređaja jer se rezonantne zavojnice moraju omotati oko cijevi te što se događa ako nema dovoljno slobodnog područja cijevi.
U sljedećim dijagramima prikazali smo nekoliko primjera kako se u tim slučajevima može postići instalacija. Naši uređaji imaju snažnu struju polja tako da se mogu lako ugraditi na savijene cijevi kao i na cijevi s prekidima poput zapornih ventila.
Upute za ugradnju Triomata
Svaku žicu treba omotati oko cijevi najmanje 20 puta, smjer nije važan, ali iz vizualnih razloga sve žice trebaju biti omotane u istom smjeru. Zbog visokog izlaza napona od 48 volta, ne razlikujemo plastične i metalne cijevi poput ostalih proizvođača. Proizvođači ovih uređaja često mijenjaju samo frekvenciju, što je besmislica.
Naš impuls ima dovoljno visok naponski izlaz da izbjegne ovu diferencijaciju. Naša mikroprocesorska tehnologija tehnički može lako dodati dodatne parametre koji bi mogli biti nepotrebni.

Preporuka za meku vodu
Svi se naši uređaji mogu koristiti i s mekanom vodom jer sustav cijevi može dugotrajno očvrsnuti. Dok vanjska sidra protiv kalcifikacije ne predstavljaju problem kupcima s mekanom vodom, to je zaštita unutarnjih zidova cijevi od trajnog stvaranja kamenca.
Iako kupci ne mogu vidjeti bilo kakvu stvarnu razliku u njihovoj vodi, oni imaju dugoročnu prednost što njihove cijevi ostaju bez kamenca. Ovi uređaji obično rade u pulsnom načinu rada i rijetko se prebacuju u normalan način.

Modeli i karakteristike

Triomat 100 A i 100 W – elektrostatička obrada cijevi za vodu
Triomat 100 A.
Triomat 100 A je poseban uređaj za jednostavnu uporabu, primjerice u javnim toaletima, u kuhinjama u tvrtkama i drugim pojedinačnim područjima u kojima se voda stalno koristi.
Ovaj model također radi s našom standardiziranom 48-voltnom tehnologijom. Međutim, postoji samo jedna programska postavka i nije prikazan običan tekst. Triomat 100 A smo napravili na način da se lako može instalirati i da nije potrebno programiranje. Uređaj radi naizmjenično u pulsnom i normalnom načinu rada.
Način rada prebacuje se automatski. Način rada je označen sa dvije LED diode. Triomat 100 A ima dva pojačala snage i radi s 3 rezonantna svitka.
Triomat 100 A.
Predmet broj. 77 77 100 10
2395,00 MPC – 319,00 €

Triomat 100 W.
Triomat 100 W posebno je razvijen za cirkulaciju tople vode u stambenim zgradama. Ovaj model radi kontinuirano u pulsnom načinu rada.
To znači da stalno stvaramo elektrostatsko polje. Inače je usporediv s Triomatom 100 A. Svjetlo koje treperi označava način rada. Triomat 100 W montira se izravno na cirkulacijsku cijev i radi sa stalno cirkuliranom toplom vodom.
Treba ga instalirati kao dodatak osnovnom uređaju za glavnu vodovodnu cijev, nije zamjena. Triomat 100 W ima dva pojačala snage i djeluje s 3 rezonantna svitka.
Triomat 100 W.
Predmet broj. 77 77 100 20
2395,00 MPC – 319,00 €

Triomat 150 Z – elektrostatski tretman pulsa za bazene
Triomat 150 Z je specijaliziran za ugradnju za bazene ili whirlpoole. Stvara kontinuirani impuls koji gotovo nikada ne ulazi u normalan rad, tako da se voda može kontinuirano tretirati.
Kod ovog dometa vode radi se i o krugu i voda je tamo obično topla. Triomat 150 Z radi s 48-voltnom tehnologijom i sastoji se od četiri razine snage koje upravljaju 4 rezonantne zavojnice.
Odlazni signal se šviga i uzrokuje četiri puta, stvarajući učinkovito polje primjene. Uređaj je dizajniran za promjere cijevi do 3 ”.
Triomat 150 Z
Predmet broj. 77 77 150 00
4799,00 MPC – 640,00 €

Triomat 300 – elektrostatički tretman pulsa za kampiranje i vikendice
Triomat 300 najmanji je sustav za pročišćavanje vode u našoj seriji. Dizajniran je posebno za cijevi malog promjera. Sastoji se od 3 rezonantne zavojnice koje se jednostavno omotaju oko vodovodne cijevi.
Uređajem se može lako upravljati putem navigacije izbornikom s dva gumba i ima ukupno 48 različitih radnih programa. Uređaj je postavljen sa varijablama, npr. ukoliko se koristi u staroj ili novoj zgradi, promjeru cijevi i razini intenzivnog rada ili održavanju cijevi.
Tvrdoća vode mora se uvesti s 4 moguće razine. Triomat 300 se zatim pokreće, a čak i u slučaju nestanka struje, sve prethodno unesene informacije se spremaju. Čim se obnovi napajanje, uređaj se vraća u pogon od početka.

Troškovi održavanja su manji od 10 eura godišnje
Ugradnja je vrlo jednostavna i izvodi se izravno pomoću posebnih plastičnih držača koji se postavljaju na cijev ili pomoću isporučenog adaptera, koji je montiran u neposrednoj blizini cijevi na zidu.
Vanjska jedinica napajanja, koja je izravno povezana na Triomat 300, uključena je u isporuku. Pogodan je za konzumaciju kampera, vikendica i malih stanova promjera cijevi od of ”, ½ ” i ¾ ”. (1 “= 25,4 mm). Nije potrebno održavati Triomat 300, troškovi održavanja su manji od 10 EUR godišnje. Triomat 300 ima dva načina rada, a to su pulsni i normalan. Intenzivni elektrostatički tretman odvija se tijekom rada impulsa , dok se elektrostatičko polje gotovo u potpunosti isključuje tijekom normalnog rada.
Naš zaslon koji je jednostavan za čitati ima plavu pozadinu s bijelim tekstom. Način rada jasno je prikazan na zaslonu. Korisnik uvijek može vidjeti radi li sustav ispravno i u kojem radnom režimu se izvodi. Sadržan je detaljan priručnik s prvim operativnim postupcima.
TRIOMAT 300, uključujući konstrukciju za montažu te kabel za napajanje
Broj artikla: 77 100 300 00
3599,00 MPC – 480 €

Triomat 400 – elektrostatički tretman pulsa za obiteljske kuće i stambene zgrade
Triomat 400 najnovija je vrsta našeg sustava za pročišćavanje vode. Neznatno se razlikuje od našeg Triomat 300. Triomat 400 sastoji se od 4 rezonantne zavojnice koje intenzivno utječu na tekuću vodu.
Zavojnice su kontrolirane detaljnim programom, Triomat 400 djeluje s jačim impulsima, koji su znatno bolji od onih jeftinijih uređaja ili konkurentskih proizvoda. Uređaj ima sličnu radnu funkciju kao i naš Triomat 300, dodatno koristi senzor protoka vode koji mjeri pojedinačnu potrošnju vode i pruža ove informacije za daljnju kontrolu sustava.
Na taj način stvara neodređeni broj programa i pronalazi odgovarajući odnos između pulsa i normalnog načina rada. Triomat 400 idealan je za cijevi promjera do 1,5 cm. Održavanje Triomat 400 nije potrebno te su troškovi održavanja nešto veći od 10 Eura godišnje.
Troškovi održavanja su nešto veći od 10 eura godišnje
Modul je usporediv s onim u Triomat 300, kao i napajanje. Triomat 400 pogodan je za zahtjevnog vlasnika kuće koji cijeni automatizirano vrijeme isteka. Ovaj model sadrži svijetle jedinice prikaza koje prikazuju trenutni radni status.
Kućište je razvijeno na način da veliko dimenzionirana aluminijska osnovna ploča stvara izuzetno snažno elektrostatičko prigušenje, što također omogućuje mehaničku stabilnost. Jasne kontrole omogućuju praktično programiranje. Prozirni poklopac kućišta ne sakriva našu elektroniku koju niti ne smijemo sakriti. Triomat 300 generator impulsa Triomat
TRIOMAT 400, uključujući konstrukciju za montažu te kabel za napajanje
Broj artikla: 77 100 400 00
7219,00 MPC – 965 €

Triomat 500 – elektrostatički tretman pulsa za komercijalne primjene i stambene komplekse
Triomat 500 je naš model za stambene zgrade i komercijalne primjene s velikim promjerom cijevi i većom potrošnjom vode. Struktura Triomat 500 slična je strukture Triomata 400, glavna razlika leži u broju rezonantnih svitaka koji pokrivaju veće područje kabela.
S našom provjerenom tehnologijom generiramo puls pomicanja i skeniranja od 48 volti iz našeg 12 voltnog napajanja. Taj se signal prenosi putem ukupno 5 rezonantnih zavojnica i skenira se naprijed i nazad s impulsnim signalom.
Također mjerimo protok vode i pratimo temperaturu cijevi, tako da se u slučaju mraza emitira zvučni signal.
Troškovi održavanja su nešto veći od 10 eura godišnje.
Triomat 500 upravlja se s 2 gumba, koja su veća zbog veličine uređaja. Ovaj model također ima 48 programa; Svaki pojedinačni program prilagođen je potrošnji vode.
Montira se izravno na cijev; Uključene su i posebne aluminijske stezaljke, posebno izrađene za ovaj uređaj. Pomoću ovih stezaljki Triomat 500 se može montirati na cijevi velikog promjera.
TRIOMAT 500, uključuje konstrukciju za montažu te kabel za napajanje
Broj artikla: 77 100 500 00
12.840,00 MPC – 1712 €

Triomat 600 Professional – elektrostatski tretman pulsa za komercijalne i industrijske primjene
Triomat 600 razvili smo posebno za komercijalne svrhe. Ovaj je model dizajniran za kontinuirano povlačenje vode. Potrošnja vode kontrolira se senzorom protoka vode i postavlja se pojedinačno za svaki radni program.
Triomat 600 dizajniran je za veće stambene komplekse i za industrijsku primjenu. Koristi se ukupno 6 rezonantnih zavojnica koje stalno pomiču pulsno polje naprijed-nazad. Ukupni napon impulsa je 48 volti.
Troškovi održavanja su manji od 15 eura godišnje
Frekvencija je prilagođena aplikacijama i radi nešto drugačije nego kod naših manjih uređaja. Ovim modelom se upravlja putem 3 tipki: RESET, MENU i ENTER.
Unos je vrlo jednostavan i odvija se u dijalogu s Triomatom 600. Nakon prekida napajanja, Triomat 600 ponovno radi s prethodno odabranim programom.
Triomat 600 ima čvrsto i funkcionalno kućište. Posebne, izuzetno stabilne aluminijske ugradbene kopče čvrsto drže Triomat 600 professional na cijevi. Uz aluminijske nosače za ugradnju, još jedna jedinstvena opcija Triomata 600 je dodatna tipka za resetiranje, što olakšava rad ovog modela.
TRIOMAT 600 Professional, uključujući konstrukciju zidnih cijevi i montažu te kabel za napajanje
Broj artikla: 77 100 600 00
21.680,00 MPC – 2890 €

Triomat komercijalne namjene
Za primjene koje ovdje nismo opisali, možemo Vam ponuditi i rješenja. Osobito u industrijskim namjenama postoje djelomični promjeri cijevi koji se ne mogu obuhvatiti gore opisanim standardnim modelima.
U takvim slučajevima možemo ponuditi i posebna rješenja u kojima radimo sa znatno većim impulsnim naponom većim od 100 volti. Ove modele moraju instalirati ovlašteni instalater ili električar ili izravno biti instalirano od naše strane.
Zahvaljujući vlastitoj proizvodnji ploča, montaži sastavnih dijelova, tehnologiji specijalnih slučajeva i, naposljetku, vlastitom razvojem elektronike, takva se rješenja mogu implementirati u kratkom roku. Obratite nam se izravno u slučaju problema s prijavom.
Cijena na upit, individualna izrada.

Montaža Triomat uređaja, pogledajte ovdje: You Tube

KONTAKT OBRAZAC:

    Razbijači kamenca

    Uređaji za razbijanje kamenca su vrhunske kvalitete. Dugotrajna garancija i iskustvo su garancija klijentu da je nabavio visokokvalitetan uređaj za razbijanje kamenca. Uređaji imaju i program pa se može podesiti i željene parametre. Jamstvo na uređaj je 10 godina. Industrijski uređaji su za velike kapacitete vode tako da prema vašim potrebama odaberete kili uređaj vam je potreban.

    Uređaji protiv kamenca i hrđe u vodi